خدمات پس از فروش عبارت است از مجموعه اقدامات و تعهداتی كه از سوي توليد كننده داخلي / خارجي (يا نماينـدگی وی) پس از فروش تجهيزات پزشكي و به منظور عملكرد مطلوب و با رعايت اصول ايمنی در مدت مورد تعهد اعمال ميگردد.
درخصوص تجهیزات پزشکی که دارای شرایط خاص بوده و ارائه خدمات پس از فروش از سوی شرکتهای تولیدکننده یا نمایندگی آنها امکان پذیر نمیباشد، یا طول عمر آنها بیش از ده سال است و با توجه به منابع محدود امکان جایگزینی آنها وجود ندارد ویا خدمت رسانی مناسب توسط شرکت نمایندگی صورت نمیپذیرد، شرکت ثالث خدمات پس از فروش را از طریق اداره کل تجهیزات پزشکی به عهده می گیرد. شرکت های خدمات ثالث در سایت IMED و قسمت استعلام وخدمات پس از فروش استعلام کرد.
مجوز فعالیت جهت متقاضیان ثالث خدمات پس از فروش صرفاً جهت دستگاههای دارای حداقل یکی از شرایط ذیل صادر
میگردد:
1 .دستگاههایی که از تعهد خدمات پس از فروش تولید کننده یا نمایندگی آن خارج شده.
2 .دستگاههایی که فاقد نمایندگی رسمی در کشور میباشد.
3 .دستگاههایی که تولید کننده یا نمایندگی وی قادر به تأمین خدمات آن نبوده و یا بنا به تشخیص اداره کل یا دانشگاه
علوم پزشکی قطب صالحیت ارائه خدمات را نداشته باشند.
4 .دستگاههایی که دارای شرایط خاص بنا به تشخیص اداره کل یا دانشگاه علوم پزشکی قطب میباشند.
شرایط خاص به شرح ذیل میباشد:
- عدم رضایت مراکز درمانی از نحوه ارائه خدمات پس ازفروش شرکت نمایندگی/تولیدکننده
- هزینه باالی خدمات پس از فروش از سوی شرکت نمایندگی/تولیدکننده
- عدم رعایت ضوابط خدمات پس از فروش از سوی شرکت نمایندگی/تولیدکننده
- عمر دستگاه بیش از ده سال باشد
5 .درصورت درخواست شرکت تولیدکننده یا نمایندگی آن، امکان ثبت یک شرکت به عنوان شرکت ثالث جهت ارائه خدمات پس از فروش آن میسر میباشد.
اقدامات شامل نصب، راه اندازی، انجام آزمونهـای پـذيرش، آمـوزش، گارانتی* تـامين قطعـات، تعميرات جزئی و كلی، كاليبراسيون، ارتقاء و روز آمدی، رديـابی محصـول، رسـيدگی بـه درخواسـت مشـتری، انجـام اقـدامات اصلاحی و فراخوانی محصول می باشد.
بعد از ثبت نام تیتک شرکت و مسئول فنی از طریق سایت ttac، اقدام به ثبت در سایت IMED کرده تا یوزر و پسورد را دریافت کنیم. بعد از مراحل ذکر شده، شرکت نامه درخواست به همراه مدارکی که معرف شرکت و تجهیزات قابل تعمیر آن هاست (لیست مدارک در ادامه ذکر شده) ارائه می دهد.
مدارک لازم جهت اخذ پروانه خدمات ثالث به شرح زیر می باشد:
- نامه نمایندگی از کمپانی داخلی
- لیست تکنسین ها روی سربرگ شرکت
- لیست بیمه تکنسین ها
- مدرک تحصیلی ها
- گواهی دوره آموزشی همه افراد روی سربرگ کمپانی
- لیست قطعات یدکی در سربرگ شرکت
- لیست تجهیزات تعمیر در سربرگ شرکت
- گواهی کالیبراسیون تجهیزات تعمیر
- سرویس منوال و یوزر منوال فارسی برای تمامی دستگاه ها
پس از آماده سازی مدارک، نامه درخواست به همراه مدارک به اداره کل تجهیزات پزشکی تحویل داده می شود تا بعد از تایید کارشناس، زمانی برای بازدید از خط تولید داده شود. با تایید کارشناس از خط تولید مجوز خدمات ثالث صادر می شود. شرکت های ثالث پس از اخذ پروانه خدمات ثالث شروع به ارائه خدمات پس از فروش در حیطه فعالیت تعریف شده می کنند و بعد از تاریخ انقضای جواز باید اقدام به تمدید آن کنند.
برای تمدید، نامه درخواست اعتبار مجدد به همراه مدارک معتبر (مدارکی که منقضی شده و یا تغییراتی در آن ها ایجاد شده باید مجدد آماده شود) به اداره کل تجهیزات پزشکی ارجاع داده می شود. برای مثال گواهی کالیبراسیونی که منقضی شده است نیاز مجدد به گواهی دارد و یا وقتی تغییراتی در لیست تکنسین ها ایجاد شده است مدارک جدید لازم می باشد. سپس در صورت تایید کارشناس جواز خدمات ثالث تمدید می شود.